GeocachingGeocaching er en moderne skattejagt for hele familien, hvor man bruger sin GPS til at finde frem til skatte.Det er en sport med bred appel, der har udviklet sig meget siden starten i 2000, og som i dag dyrkes på mange forskellige niveauer og af alle aldersgrupper.

Alene eller i selskab med op til flere hundrede andre, året rundt, kloden rundt og på alle tider af døgnet.Nogle geocacher for at give familien en aktivitet og et mål med søndagsturen, andre for at fordrive tiden og se lidt af byen imellem to møder, nogle for at vise (eller få vist) vej til særligt interessante naturoplevelser, nogle for udfordringernes skyld, andre igen kombinerer geocachingen med cykling, løb, udlandsrejser, sociale sammenkomster, osv. osv.

Hen over de senere år er blandt andre naturparker, biblioteker og turistkontorer rundt omkring begyndt at tilbyde geocaching oplevelser til understøttelse af lokal kultur- og naturformidling.

- Og interessen for geocaching vokser.Roum rutenI og omkring Roum, har lokale teams udlagt et par serier. Det betyder, at geocachere fra nær og fjern vil besøge Roumog opland. Så hvis du ser en eller flere, afsøge buske og hule træer eller traver frem og tilbage under broerne, så er der ingen grund til alarm - det er ikke tosser, men sikkert geocachere. Ikke at det ene udelukker det andet.
Fakta


Du skal bruge en gps, for at kunne finde de mere end 15.000 caches som er gemt i Danmark og de ca. 2.000.000 som er gemt på jorden. Men har du en smartphone, med android styresystem, kan du downloade en række programmer, der udnytter telefonens gps. Det mest benyttede program til android hedder c:geo og er gratis, nemt at bruge og giver adgang til alle caches.

Groundspeak, som står bag konceptet har en hjemmeside der hedder geocaching.com. Her skal du oprette en profil, for at få adgang til koordinaterne til de enkelte caches.

Der er flere danske sider, men Geocaching Danmark kan anbefales, hvis du vil vide mere eller have hjælp til at komme igang.

Af andre sider kan anbefales:
geomugler.dk
geosociety.org/earthcache
letterboxing.org

geoshop.dk
 


 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite