TekstfeltTekstfelt 
Indhold 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tekstfelt 
Indkaldelse til generalforsamling 
 
Den 24. januar 2023 kl. 19.00 i Roum forsamlingshus 
 
Dagsorden 
  1. Valg af dirigent 
  1. Valg af referent 
  1. Formandens beretning 
  1. Udvalgenes beretninger 
  1. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 
  1. Indkomne forslag 
  1. Fastsættelse af kontingent 
  1. Valg af bestyrelse 
  1. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen 
  1. Valg af 2 revisorer og 1 revisorsuppleant 
  1. Eventuelt (herunder kan intet vedtages) herunder rekruttering til udvalg 
 
Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være bestyrelsen skriftelig i hænde senest 7 dage før generalforsamlingen. 
 
På valg er: Bestyrelsen: Randi Balleby (genopstiller) 
Janni Thuesen (genopstiller) 
Jens Rasmussen (genopstiller) 
Diana Kristensen (genopstiller) 
 
Suppleanter: Jens Erik Jensen 
Jens Erik Kristensen 
 
Revisorer og revisorsuppleant:  
Lea Heimbürger 
Iben Sørensen 
Henriette Kristensen (suppleant) 
 
Spisning: Foreningen er forud for generalforsamlingen vært ved smørrebrød til dem som melder sig til. Spisningen starter kl. 18.00. Tilmelding til Randi på tlf. 61 24 51 24 senest den 15. januar 2023. 
 
Foreningen giver kaffe og kage efter generalforsamlingen. Øl/vand kan købes. 
Arrangementsudvalget 
af: Janni Thuesen 
 
Året der gik 
I 2022 besluttede arrangementsudvalget at gentage fastelavns-quiz-succesen fra 2021. I stedet for den traditionelle tøndeslagning i Roum Forsamlingshus blev der arrangeret en familie-fastelavns-løbs-quiz lørdag den 26. februar 2022 i det smukke vintervejr, hvor 10 hold af børn og voksne kunne gå en rute i Roum og undervejs svare på spørgsmål.  
TekstfeltSognepræst Dorthe Louise Rosendal stod klar i kirken med de første quizspørgsmål. Efter den friske gåtur var der kaffe til de voksne og fastelavnsslik til børnene, som den søde Købmand i Bjerregrav havde sponsoreret, i MC Bethesdas Klubhus. Efterfølgende blev der sendt gaver og godter ud til de dygtige katte-konge og -dronninge familier, der havde flest korrekte svar.   
 
Den 23. juni var en skøn sommeraften, hvor der tradition tro var Sankt Hans på legepladsen i Roum. Grillen blev tændt sidst på eftermiddagen, så medbragt mad kunne grilles og nydes i aftensolen inden heksekonkurrence, skumfiduser, bål og midsommersang. 
TekstfeltIgen i år var fremmødet stort, og vi var heldige med rigtigt godt vejr, der inviteret til bålhygge og grillmad.   
 
 
TekstfeltTekstfeltSommerfesten 20. august 2022 startede som noget nyt med havetraktortræk. Et spændende og sjovt løb blev afviklet, hvor dygtige havetraktor-trækkere’ slæbte og stejlede til stor underholdning for store som små. Igen i år var ringridning og hoppepude på programmet, hvilket igen var en succes. I løbet af dagen blev de traditionelle snapse-, saft- og kagekonkurrencer afviklet. I 2022 blev Diana og Kent velfortjent kåret som Årets roumborgerne 2022.      
 
 
I samarbejde med Roum Sogns Menighedsråd blev der den 8. november 2022 arrangeret fællesspisning, foredrag og orienteringsmøde i Roum forsamlingshus. En god flok var samlet til en hyggelig aften i forsamlingshuset.   
 
TekstfeltForsamlingshusets projektor har i november 2022 været i brug til fredagshygge hvor de børn og de forældre, der havde lyst, kunne mødes til tegnefilm, popcorn og saft på medbragte madrasser. I år blev der også sat PlayStation mm. op i et hjørne af forsamlingshuset til stor fornøjelse for især de større børn. Børnene elsker forsamlingshusets store sal og nyder en fredag aften i salen med de gode venner fra skole og børnehave.   
 
TekstfeltDen 30. november 2022 kl. 16 skulle Danmark møde Australien til fodbold VM i Qatar. Resultatet blev ikke til Danmarks fordel, men i forsamlingshuset mødtes en god flok til hyggeligt fodboldsamvær trods resultatet.      
 
Grundet lav tilslutning blev høstfest og enkelte foredragsaftener ikke til noget. 
 
Året der kommer 
I året der kommer vil arrangementsudvalget som noget nyt forsøge at stable en familiefest på benene i marts. Det bliver samme dag som beskæring af frugttræer, men der er tale om uafhængige arrangementer. Vi håber på god opbakning til en god aften i forsamlingshuset.  
 
I 2023 vil vi styrke relationen til menighedsrådet på den måde, at vi ligger arrangementer i forlængelse af hinanden, så det er lettere for deltagerne, at være med til begge arrangementer. Det er vigtigt for os, at folk ikke føler sig tvunget til at deltage i både menighedsrådets og Roum – Land og Bys arrangement. Man er velkommen til alene at deltage i det ene eller det andet.  
 
I 2023 vil vi som noget nyt forsøge os med et virksomhedsbesøg på kartoffelcentralen, så alle kan få syn for sagen på det, som flere af os kører forbi dagligt. Jens er vært ved kaffe og kage efter en indledende fortælling om virksomhedens historie og rundvisning. Både store og små er mere end velkomne til at deltage.  
 
Næste år vil vi igen holde fastelavnsløb og sommerfest. 
 
Sidder du med en arrangør i maven, så tøv ikke med at tage fat i en fra udvalget, så du kan komme med i gruppen.  
 
De festligste hilsner fra Marc, JR, Randi og Janni  
Medlemsfordele 
af: Nina Wang Andersen 
 
Som medlem af Roum – Land og By får du en række fordele. Du kan blandt andet låne byens trailer, hvis du skal en tur på genbrugspladsen. Skal du holde stor fest, så kan du låne de store grills samt flagalléen. Dertil får du en fordelagtig pris på leje af vores skønne forsamlingshus. Til den årlige sommerfest får du endda rabat på aftenens spisebillet.  
 
Så fordelene ved at være medlem af byens forening er mange – samtidig er du med til at støtte op om, at byen har et skønt sted at mødes (vores forsamlingshus), samt at det er muligt for frivillige at blive ved med at arbejde for at holde gang i et aktivt samfund, der kommer os alle til gode. 
 
Meld dig ind – og ta´ naboen med 
af: Randi Balleby 
 
I 2022 rundede vi 52 medlemmer (adresser) i vores lille forening. Det er rekord i nyere tid og det er vi i bestyrelsen meget godt tilfredse med.  
 
Når klokken slår 00.01 den 1. januar 2023 starter der imidlertid et nyt foreningsår og medlemstallet starter på nul. Vi håber på, at vi igen næste år kan slå rekord, og måske kan vi blive 60 medlemmer i vores lille forening.  
 
Foreningen er åben for alle, som har lyst til at være med, men vi retter vores opmærksom mod folk i det gamle skoledistrikt i Roum. I det område er der ca. 150 huse.  
 
Vi håber, at I alle vil hjælpe os ved at melde jer i først i det nye år. Så sparer vi kræfterne ved at stemme dørklokker eller ringe rundt. Samtidig håber vi på hjælp til at sikre, at naboen er meldt ind i det fællesskab, der er omkring foreningen Roum – Land & by, og som er med til at sikre aktiviteter, vedligehold af fællesarealer og forsamlingshuset i byen. 
 
Vi er klar over, at omkostningerne til at leve er ekstremt høj i denne tid, og det derfor kan være nødvendigt at skære medlemsskaber væk. Det har vi respekt for, men vi håber, at I kan afse midlerne til at være med.  
 
Min læretid i Roum i 1960’erne 
En fortælling fra min læretid i Roum i starten af 1960’erne 
af Gert Nielsen fortalt til Randi Balleby 
 
TekstfeltI starten af 1960’erne var jeg i lære som vogn- og beslagsmed i Roum Smedje på Roumvej 19. Det er den tid, som jeg er blevet bedt om at fortælle om. På den tid var der mange virksomheder i Roum. 
 
Lad mig starte med smedjen, hvor jeg var i lære. Da jeg startede i lære var der ud over mig smed og en svend. Senere kom der yderligere to lærlinge til. Mit arbejde bestod for en stor del af at reparere private vandværker. Næsten alle havde et privat vandværk og de gik ofte i stykker. Det brugte vi meget af tiden på. Det var også på den tid, hvor folk fik centralvarme i deres huse, så det lavede vi også en del af. I den forbindelse kan det nævnes, at det var dengang, hvor Bethesda og De Gamle Stier havde deres storhedstid i Roum, så jeg brugte aldrig store ord, når jeg vi ude hos folk. Jeg vidste ikke helt hvem der var med i de menigheder og man skulle nødig træde nogen over tæerne.  
 
 
 
 
Derudover brugte vi meget tid på at reparere Landbrugsmaskiner.  
TekstfeltTekstfeltDet kunne eksempelvis være plovskær, som skulle tyndes, fordi de blev tykke og dermed sløve ved brug. Så skulle vi banke plovskærene tynde igen. Det gjorde vi ved at varme dem helt jævnt over ilden i essen, så de blev lige stærke over det hele, og når vi så havde banket dem færdige skulle de dybes i en spand med vand. I de år brugte vi også meget tid på at lave hestetrukne køretøjer om, så de kunne trækkes af traktorer. Eksempelvis blev såmaskiner, som havde en forvogn omdannet til såmaskiner med trepunktsophæng til traktoren. Og vogne fik stjerten skåret over, så den blev kortere og kunne trækkes på traktoren. Det betyder også, at den del af min uddannelse, der går på ”beslagsmed” den har jeg ikke brugt ret meget. Tiden hvor man skoede mange heste var forbi. Folk solgte deres heste, når de fik en traktor. Hestene blev slagtet.  
 
Jeg startede i lære i den gamle smedje. I 1962 eller 1963 blev der opført en ny større smedje bag den gamle, som bare var et lille hus uden ret meget plads. I den nye smedje var der en esse, 2-3 filebænke med skruestik og masser af værktøj uden batteri. Den gang trak vi ledninger, når vi skulle bruge værktøj. Jeg var i øvrigt i lære i 4 år og 4 måneder. Jeg var i fileskole (grundskole) i 11 uger, og derefter var jeg på Teknisk Skole 3-4 gange i min læretid, hvor vi var der i ca. 1 måned ad gangen.  
 
TekstfeltI min fritid kørte jeg lidt på den lokale maskinstation. Den tilhørte Kristen Fruergaard. Min arbejdsopgave kunne eksempelvis bestå i, at jeg kørte vognen ved siden af roeoptageren, som med roeelevatoren læssede roerne op i vognen. Når min vogn var fuld så kom der en anden vogn, som blev læsset, mens jeg var hjemme for at læsse af – faktisk ligesom når de snitter i dag. Det kunne også være, at jeg kørte med kartoffeloptageren. Dengang sørgede kartoffeloptageren for, at kartoflerne kom op for at ligge på jordoverfladen. Derefter kom der nogle damer inde fra byen, som samlede kartoflerne i kurve, som de tømte ned i en rende i jorden, som blev dækket med halm. Det hedder en kartoffelkule. Der var lidt sæsonforskydning mellem roerne og kartoflerne, så jeg kunne deltage i begge dele, men det var altså i samme år, at roerne blev eleveret op på en vogn, og kartoflerne blev samlet af damer. Maskinerne skulle jo opfindes før vi kunne bruge dem.  
 
Nogle af kartoflerne blev kørt ned på kartoffelkogeriet på Hobrovej 21. Det var startet omkring 1953 af Knud Kristensen. Dengang kogte man kartofler til grisefoder. Det var først senere, at Knud fandt ud af, at man kunne handle med kartoflerne.  
 
TekstfeltPå den anden side af Roum – på Hobrovej 34 – havde Marius Møller en virksomhed i form af en minibus. Dengang havde vi ikke bil, så vi blev kørt til alt af fremmede. Det kunne være i minibus eller i lillebil.  
 
På Hobrovej 24 boede cykelreparatøren Christian M. Christensen. Det jeg husker bedst var den del af hans virksomhed, som var hans lillebil. Den her lillebil var egentligt en hel almindelig personbil. Det var en Vauxhall, husker jeg. Når man skulle køres nogen steder, så gik man hen for at aftale det med enten Marius Møller eller Christian M. Christensen alt efter hvor mange man var. Man bad om at blive kørt et sted hen ligesom i en taxa, men vi havde ikke telefoner, så vi bare kunne ringe efter dem. Det skulle planlægges. Jeg havde familie i både Skive og Grønhøj. Når vi skulle besøge dem, så kom lillebilen for at hente os og køre os derhen. Og så gik chaufføren naturligvis med ind for at spise. Han sad med til bords. Det var altid Marius Møller, der kørte minibussen, og Christian M. Christensen der kørte lillebilen. Det var enkeltmandsvirksomheder. De havde ingen ansatte ligesom en vognmand i dag har. Det man skal huske er, at det slet ikke var almindeligt at have bil dengang. Eksempelvis fik mine forældre aldrig en bil, så i hele min barndom blev vi kørt af lillebilen eller minibussen, hvis vi skulle på familiebesøg. Jeg kan huske, at da mine bedsteforældre havde guldbryllup, da var vi blevet kørt af Marius Møller i minibussen for jeg kan lige så tydeligt huske, at han sad med til bords ved festen. Det gjorde chaufføren altid.  
 
TekstfeltNår jeg ikke kørte maskinstation i min fritid, så gik vi til husflid i husflidshuset. Det var i første omgang i det gamle forsamlingshus på Naundrupvej 32. Senere blev det flyttet over i kælderen i det nye forsamlingshus. Husflid var en mandeklub, hvor man eksempelvis lavede gaver til sin kone. Det sidste jeg lavede i husflid var et skrivebord. Husflid var for folk i alle aldre, og der var en uddannet møbelsnedker eller lignende til at lede det. Det var rent håndarbejde med at høvle, lime og save. Skruerne skruede vi i med en skruetrækker. Det vi lavede i husflid blev udstillet i forsamlingshuset.  
 
Dengang var der også en brugs i Roum. Den lå på Roumvej 16. Det var sådan en rigtig gammeldags butik, hvor brugsuddeler Peter Sørensen stod bag ved disken og spurgte ”hvad skulle det være”, og så fandt han varerne til en. Når man havde gjort sit indkøb blev man som oftest skrevet op i de store kontrabøger, så man kunne afregne hver måned. Det stod i øvrigt i modsætning til hos smeden. Der kørte man ud med regninger.  
 
Over for brugsen havde Marie Sigård sit brødudsalg på Roumvej 15. Hun fik brødet fra en bager og det solgte hun så. Hos hende kunne man også købe is og slik. Huset er der ikke længere. Det lå hvor der nu er parkeringsplads til kirken. Jeg kan ikke huske hvornår hun holdt op, men det var omkring 1965.  
Tekstfelt 
Tekstfelt 
I det hus som folk i Roum i dag kalder Pandekagehuset, Roumvej 21, var der to håndværkere. En snedker og en sadelmager. Snedkeren boede med sin familie oven på forretningen. Sadelmageren boede bag sin forretning. Den lejlighed der var oven på sadelmageren var lejet ud til fremmede.  
 
 
TekstfeltSadelmageren, Niels Kallestrup Nielsen, lavede sejl til selvbinderne. Det var en stor artikel for ham. Og så reparerede han rigtig mange stropper. Jeg tror også, at han havde rullegardiner. Det meste af det han lavede var noget med at sy. Jeg kan huske, at børnene altid kunne gå ind og få pumpet deres cykler hos sadelmageren. Han var et rart menneske. Det var sjovt at komme ind til ham. Han var bønenes ven. Han ville dog ikke høre tale om nisseriet op til jul. Det var ugudeligt. Han var en del af De Gamle Stier. Jeg tror, at de i den menighed var en smule bange for hinanden. Det var ligesom om, at de holdt øje med hinanden. 
 
Laurits Møller var byens snedker. Han var nok også tømrer. Han kunne nok også lave vinduer og døre. Han havde et fyldt udstyret snedkeri i bygningen.  
 
 
 
 
 
 
TekstfeltTekstfeltUden for Roum lå cementstøberiet. Det var på Naundrupvej 11 og blev drevet af Niels Jensen Møller. Derude støbte de cementsten. Sten som havde samme dimensioner som en teglsten. De støbte også masser af kloakrør og brøndringe. Cementen kom i store sække og blev blandet, hvorefter det blev støbt til det ønskede og lagt til tørre.  
 
 
Det var de virksomheder, som jeg husker fra min læretid i Roum i starten af 1960’erne.  
 
 
 
Madpakkehuset – en status 
af: Randi Balleby 
 
I 2022 har vi brugt mange timer på det administrative omkring etableringen af et madpakkehus. Vi indgik i starten af året en aftale med et firma om at søge om byggetilladelse forud for, at de skulle opføre et hus. For at gøre en lang historie kort kan det oplyses, at vi ikke - inden for projektets økonomiske rammer - får lov at opføre vores drømmehus på vores drømmeplacering. Vi havde drømt om et større hus på den plads, hvor halvtaget står i dag. På grund af regler om skel og brandmure kommer det ikke til at ske.  
 
Derfor arbejder vi her ved årets udgang på en byggeansøgning, hvor madpakkehuset placeres “udenpå” svævebanen. Det sker fordi det er afgørende, at huset placeres 6 meter fra skel. Placeringen “udenpå” svævebanen er der, hvor vi synes, at vi bedst kan opfylde den regel med mening. Det bliver forventeligt også en anden type hus, men mere om det sidenhen.  
 
Den nye placering af madpakkehuset giver nye spændende muligheder for indretning af flisearealet på legepladsen. Ud over en container til opbevaring af foreningens haveredskaber mv., kunne der eksempelvis optegnes en bane til kørsel med gokarts, løbehjul eller lignende. Ideer i den forbindelse er meget velkomne.  
 
Vi har fortsat kommunens tilsagn om tilskud til madpakkehuset på kr. 384.170. Derudover har Vibe fundraiset til dele af projektet og fået tilsagn om kr. 40.000 til fliser fra Hobro Sparekasse Fonden og kr. 25.000 fra Skals Sparekassefonden til container og beklædning heraf. 
 
Vi glæder os til, at vi får lov at flytte madpakkehus-projektet væk fra mødebordet og over på legepladsen, hvor alle der har lyst kan få lov at være med i arbejdet.  
 
Med venlig hilsen arbejdsgruppen, bestående af Thomas, Anders, Kim og Randi 
 
Årets Roum-borgere 2022 
af: Randi Balleby 
 
Som traditionen tro afholdes der hver andet år afstemning om hvem der skal løbe med titlen som årets Roum-borger.  
 
Til årets sommerfest kårede de fremmødte ved afstemning årets Roum-borger 2022. Mange navne var i spil, men i overbevisende stil faldt valget på: 
 
Diana & Kent Kristensen 
 
Stemmerne var blandt andet ledsaget af følgende flotte ord: 
Tekstfelt”Det store stykke arbejde, da der blev lagt nyt gulv i forsamlingshuset. Og det nye tag. Sørger for, at de grønne områder bliver holdt. Kent med de flotte juletræer. Den flotte julebelysning. Altid klar med en hjælpende hånd. Gode til at arrangere arbejdsdage, så alting bliver vedligeholdt.” 
 
”Han møder altid op, når der er brug for hjælp i foreningen.” 
 
”som altid er parat til at give en hånd – ofte sammen med hele familien. Manden der altid rykker ud.” 
 
”for deres store arbejde i forsamlingshuset og julebelysning. De er altid klar.” 
 
Diana og Kent har fået overrakt pokalen. Pokalen kan så stå hos dem i 2 år indtil vi næste gang kårer årets Roum-borger. 
Tekstfelt 
 
 
Julelysudvalget 
af: Diana Kristensen 
 
Året der gik 
Vi i julelys-udvalget ville også gerne i 2022 lave noget nyt for Roum borgerne i den mørke juletid. Vi er vilde med julebelysning i vores udvalg. Det kan vi ikke skjule. 
 
Vi har dog i forbindelse med de voldsomme prisstigninger på el været meget meget bekymrede for, om der overhovedet ville være julelys i byen i 2022. Det var imidlertid aftalt, at der skulle holdes julelystænding sammen med menighedsrådet, og som noget nyt skulle der også være æbleskiver i år. 
 
TekstfeltDog ytrede dem der er så søde at give strøm til julelysene, at de også gerne i 2022 vil give strøm, så vores lille by også i 2022 kunne sprede hygge og julestemning.  Tusind tak for det alle sammen. 
 
TekstfeltI 2022 har vi lavet ”en lille” juleudsmykning på marken mellem Hobrovej, Lundvej og Roumvej. Vi har haft mange spændende ideer oppe at vende, og vi håber, at I alle synes om det færdige resultat. Stort tak for at vi måtte bruge marken til udsmykning. 
 
Året der kommer 
I julelysudvalget er vi ikke meget for at afsløre vores planer og ideer for kommende sæsoner – så hold øje og glæd jer. 
 
Har man ideer til hvad vi kunne finde på til 2023, så er vi meget åbne over for ideer. Og har man lyst til at være en del af vores udvalg så kontakt foreningen eller en fra udvalget. 
 
Julelysudvalget bestående af: 
  
Nina, Brian og hjælpenisse Ida 
Diana, Kent og 3xM når det lige kan passe. 
 
 
Skal vi ikke bygge en snemand… 
Tekstfelt 
Grønt udvalg 
af: Diana Kristensen 
 
Året der gik 
Det grønne område udvalg har i 2022 virkelig givet den gas. Vi forsøger at arbejde efter vores årshjul. 
 
Året startede som sædvanligt med at beskære frugttræerne.  
 
TekstfeltDer er kommet en aftale i hus med kommunen om pasning af legepladsen. Aftalen indeholder også eftersyn af legeredskaber - det sker ca. 4 gange om året. 
 
Der er blevet lagt rigtig mange timer i at få ryddet grundigt op i bunden af Korr. Under oprydningen blev der bl.a. fundet en pung med et par håndører og en åkande. Der er blevet fældet en masse piletræer omkring Korr, og der er blevet tyndet gevaldigt ud i de vildtvoksende træer på øen. Stor tak til alle, der har hjulpet med dette store stykke arbejde! 
 
TekstfeltI øvrigt er der meget snak om et andehus ude på øen i Korr, så hvis der er nogle derude, som har lyst til at lave et andehus, der kan stå på øen, så er man da meget velkommen til det.  
 
På legepladsen er bandebanens kant blev repareret og malet. Der er kommet nye bænke ved bålpladsen. Derudover er legetårnet, gyngestativet og legehuset blevet malet. Der er kommet nye bildæk-gynger. Træerne er beskåret omkring legepladsen. Tippién, som nærmest var rådnet op, er fjernet, og de 2 træer, som stod på plænen er rykket op.  
Tekstfelt 
Vores svævebane lever ikke op til nutidens regler, så derfor er sædet pillet ned. Vi håber på, at svævebanen igen kan blive klar og godkendt, men dette bliver først efter opbygning af vores nye madpakkehus. 
 
I skrivende stund håber vi, at der snart kommer en container til os, hvor vi kan have alle vores ting opmagasineret. Containeren skal efter planen opstilles på legepladsen/sportspladsen. 
 
For tiden arbejder vi på at få lavet en aftale med kommunen omkring den fremtidige pasning af torvet. Vi har rigtig meget, som vi skal passe og pleje i det grønne udvalg, og torvet er en del af det.    
 
Vi har også igen i år haft nogle rigtig hyggelige græsslåningsaftener. Og i 2022 har der ikke, som i 2021, været mange aflysninger pga. dårligt vejr. Vi kalder det græsslåningsaftener, men vi laver faktisk også meget andet på de aftener, og det er altid hyggeligt at mødes den times tid vi bruger på det hver 14. dag i sæsonen. 
 
Mostedagen blev i 2022 afholdt sammen med meningsrådet. Der manglede i år dunke at fylde most i, så det var ikke alle æbler, som blev mostet i år.  
 
TekstfeltTekstfelt 
Desværre blev madpakkehuset ikke bygget i 2022 som håbet, men det bliver det forhåbentligt i 2023. Der arbejdes hårdt på sagen. 
 
Stor tak til alle der hjulpet os igennem år 2022 - uden jeres hjælp var det ikke muligt at holde vores grønne områder. 
 
Året der kommer 
Vi vil i det kommende år igen forsøge at følge vores årshjul, og det er et lidt mere roligt år, hvilket ikke gør noget, da meget af vores energi nok skal bruges på nyt madpakkehus.  
 
Årshjulet for 2023 siger, at beplantning ved forsamlingshuset skal beskæres, og ellers står den på beskæring af frugttræer, mostedag, og alm. pleje.  
 
Vi vil i 2023 fortsætte vores arbejde med ændring af torvet, men vi afventer en tilbagemelding fra kommunen på det videre forløb. Mon ikke der i løbet af 2023 kommer en afklaring. 
 
Vi glæder os til hyggelige timer sammen med jer i 2023.  
 
Tak for indsatsen i 2022. Rigtig glædelig jul og godt nytår.  
Det grønne udvalg: Jytte, Kim og Diana. 
 
Tekstfelt 
Forsamlingshusudvalget 
af: Nina Wang Andersen 
 
Året der gik  
 
Så gik endnu et år. Et år hvor der igen er blevet lagt mange kræfter i vores dejlige by herunder i forsamlingshuset.  
 
Vi har været i gang med malerpensler og ruller i år. Vi har malet toiletter, indgang og baggang, så det fremstår lyst og indbydende. Der er ligeledes blevet monteret et nyt garderobesystem og installeret et nyt skab, der gemmer eltavlen af vejen. Toiletterne er ligeledes blevet opgraderet med nye spejle, vaske og armaturer med varmt vand.  
TekstfeltI salen er der blevet monteret kraftige glidesko på alle stole og borde, så vi kan beskytte det flotte nye gulv, der blev lagt for et par år siden.  
 
Der er igen kommet gang i udlejningen ovenpå på to år med færre udlejninger grundet corona-pandemiens rasen. Når huset er udlejet, kommer der positiv respons fra lejerne. Det er skønt, at andre også ser kvaliteten af vores fine forsamlingshus. Især det nye tiltag hvor det er muligt at leje forsamlingshuset i en hel weekend til en fast pris, er blevet taget rigtigt godt imod.  
 
Her på faldrebet af året, er der blevet sendt en ansøgning afsted om fondsstøtte til den sidste omgang efterisolering af forsamlingshuset. Der mangler at blive isoleret i delen hvor køkken, indgang og toiletter er. Dette håber vi at få økonomisk støtte til, så vi kan komme helt i mål med at få huset isoleret færdigt.  
 
Året der kommer 
Planerne for huset i 2023 vil være færre, da der i de seneste år har været brugt utroligt mange frivillige timer i huset. Dog er der punkter på listen, som vi ønsker at se nærmere på herunder oprydning og rengøring i rummet bag scenen. Vi vil gerne arbejde på en optimering af køkkenet og arbejdsgangen i køkkenet - om der kommer til at ske ændringer allerede i 2023, kan vi ikke sige, men der drømmes og tænkes over kommende projekter. 
 
Har du lyst til at være med til at drømme og få gode ideer, er du hjertelig velkommen i udvalget.  
 
 
 
Med tak for indsatsen i året der gik og yderligere forventninger til året der kommer 
 
Thomas, Brian, Kent, Diana, Bodil, Osvald, Jens Erik, Peter og Nina. 
 
 
 
Roum sangaftener i den mørke tid 
 
Nyt tiltag i Roum. 
 
I samarbejde med menighedsrådet vil Roum Land og By opfordre alle, der bliver glade af at synge, til at deltage i en månedlig sangaften i årets mørkeste måneder.  
 
Vi mødes i Roum Kirke på nedenstående dage, hvor alle er velkomne til at ønske en sang, som vi herefter synger sammen. Organist Michael Thorgaard Kristensen akkompagnerer på kirkens klaver.  
 
Alle er velkomne.  
 
Tirsdag den 10. januar 2023 kl. 19.30 
Tirsdag den 28. februar 2023 kl. 19.30 
Tirsdag den 21. marts 2023 kl. 19.30 
 
 
Vidste du om Roum Kirke 
 
  • at der er 761 sognebørn, og at 707 af disse er medlemmer af folkekirken? 
  • at der arbejdes på at gøre kirkegården mere grøn i disse år? 
  • at der skal laves el-varme under kirkebænkene, men før det kan ske skal Nationalmuseet lave en besigtigelsesrapport? 
  • at der er mursejler-kasser i kirketårnet? 
  • at kirkeuglen kan bo i uglekassen i det store træ ved busskuret? 
 
 
 
 
 
 
Hjertestarter i Roum - muligt fordi du er medlem 
af: Nina Wang Andersen 
 
Ved byens forsamlingshus hænger der en hjertestarter. Den er vi glade for. Vi håber ikke, at det bliver nødvendigt at benytte den, men skulle der blive behov for det, så har vi en tæt på – og det vil vi gerne blive ved med at have.  
 
Hjertestarten koster et par tusinde kroner om året at vedligeholde og servicere. Derfor er det så utroligt skønt med medlemmer i vores forening, så der er råd til at vi kan blive ved med at have en hjertestarter helt tæt på os alle, især fordi vi bor tættere på naturen end på storbyens jag. 
 
Personer 
 
 
 
 
 
 
Bestyrelsen: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Formand 
 
 
Vibe Winckles 
Tlf.: 20199612 
(Fundraising, 
Forsamlingshus og Vibland) 
 
 
 
 
 
Næstformand 
 
 
Diana Kristensen 
Tlf.: 20341838  
(Grønne områder) 
 
 
 
 
 
Sekretær 
 
 
Randi Balleby 
Tlf.: 61245124 
(Arrangementer) 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nina Wang Andersen 
(Forsamlingshus) 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jens Rasmussen (JR) 
Tlf.: 61514757 
(Udlån af trailer / grill / flag 
Arrangementer) 
 
 
 
 
 
 
 
 
Janni Thuesen 
Tlf.: 25300716 
(Arrangementer og hjemmeside) 
 
 
 
 
 
 
 
Peter Nielsen  
Tlf.: 20826707 
 (Forsamlingshus) 
 
 
 
 
Andre: 
 
 
 
 
 
 
 
Kasserer 
 
 
Bodil Dalsgaard 
Tlf.: 21297540 
 
 
 
 
 
Udlejer forsamlingshus 
 
 
Brian Wang Andersen 
Tlf.: 22916762 
 
 
 
 
Arrangementer i 2023 (planlagte) 
 
 
 
 
 
Generalforsamling i Roum Forsamlingshus 
Tirsdag d. 24. januar 2023 
 
 
 
 
 
Fastelavnsløb i Roum 
Lørdag d. 18. februar 2023 kl. 9.30-12.00 
 
 
 
 
 
Beskæring af træer i frugtlunden og 
Familiefest i Roum forsamlingshus 
Lørdag d. 4. marts 2023 
 
 
 
 
 
Affaldsindsamling og arbejdsdag i og omkring Roum 
Søndag d. 26. marts 2023 
 
 
 
 
 
Vandretur i Roum og omegn 
Søndag d. 23. april 2023 kl. 11.30 
For de interesserede: Gudstjeneste i Roum Kirke kl. 10.30 
 
 
 
 
 
Virksomhedsbesøg på hos Knud Kristensen ApS (kartoffelcentralen) Hobrovej 19. 
Mandag d. 29. maj 2023 kl. 14.00 
 
 
 
 
 
Sankt Hans på legepladsen i Roum 
Fredag d. 23. juni 2023 kl 17.30 (bål ca. kl. 19.30) 
 
 
 
 
 
Sommerfest på legepladsen i Roum 
Lørdag d. 19. august 2023 
 
 
 
 
 
Mostedag i frugtlunden 
Søndag d. 8. oktober 2023 
For de interesserede: Høstgudstjeneste  
 
 
 
 
 
Fællesspisning med foredrag om Roum og kort orientering fra menighedsrådet i Roum forsamlingshus 
Tirsdag d. 7 november 2023 
 
 
 
 
 
Julelys tændes på torvet i Roum 
Søndag den 3. december 2023 kl 16. (mødetid 15.50) 
For de interesserede: Gudstjeneste kl. 16.30  
 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite